top of page
fysioyoga

Fysioyoga 

Met Demi

De fysioyoga  is geschikt voor mensen met langdurig aanhoudende klachten, denkend aan o.a. rug/nek/heup maar juist ook stress gerelateerde klachten. De lessen zullen rustig van aard zijn. Het is dus meer gericht op yin yoga, naar binnen keren en het lichaam de rust en ruimte geven d.m.v. een rustige fysieke activiteit. En tegelijkertijd ook weer in contact komen met het lichaam los van de pijn die aanwezig is. Het weer leren vertrouwen en voelen van het lichaam, maar ook bewustwording van de gedachten die iemand heeft.

Demi fysioyoga
fysioyoga

Les volgen?

Wanneer

Dinsdag 12:00 - 13:00 uur

Zaterdag 10:00 - 11:00 uur

Kosten

Een fysiotherapeutische behandeling of een strippenkaart van 10 lessen voor 160 euro.

Meer informatie

Yoga is een eeuwenoude Indiase filosofie waarbij onder andere lichamelijke houdingen (asana), ademhalingsoefeningen (pranayama), concentratie (dharna) en meditatie (shavasana en yoga nidra) samen komen. Yoga komt van het Sanskrit word ‘Yuj’ en betekent ‘to unite’ (samenkomen/verenigen). Yoga wordt ook wel de wetenschap van het ‘zijn in het moment’ genoemd, waarbij het doel innerlijke rust is en eenheid van geest, lichaam en spirit.

Uit onderzoek blijkt dat yoga helpt bij het verminderen van sympathische hormonen (fight and flight), het stimuleert het limbische systeem en het activeert de antagonistische neuromusculaire systemen. Meditatie is een hypomethabolische staat van zijn dat je naar relaxatie brengt en stress vermindert doordat het de overactiviteit van het sympathische zenuwstelsel verlaagt. Het is bekend dat yoga een effectieve rol speelt bij het verminderen van stress en angst en daarnaast promoot yoga het algemeen welbevinden en de kwaliteit van het leven. 

Er zijn verscheidene studies over het therapeutische effect van yoga voor het verminderen van angst, stress, depressie, slaapstoornissen (insomnia) en stress gerelateerde symptomen, zoals insomnia en hypertensie (hoge bloeddruk).

bottom of page